Kanapé Railways

Modellvasút építéshez szükséges dolgokat tárolok itt, ha elvesznének a bookmarkjaim, amikor legközelebb formattálom a firefoxomat.

Friss topikok

  • r.: Emlékbázis Kft-nél szintén. (2008.12.07. 03:57) Vizesmatrica

Linkblog

Hegyépítés

2007.08.05. 21:31 Kanapé2

Egy hegyet marha könnyü épiteni. Veszel egy halom öreg ujságot, összegyüröd az oldalakat, Tixo szalaggal halomba kötöd, majd pedig betakarod a maradék ujságpapirokkal, ugy, hogy azokat kisebb darabokra téped (nem vágod) és egyenként egy nagyon hig gipszkásába mártod. A gipszkásáhopz adj valamilyen faragasztot (vizben oldodo ragaszto, amit pl. parkett ragasztáshoz árulnak). Miután a gipsz megköt, alulrol ki lehet szedni "papirgolyokat".
Ha többe pénz akarsz befektetni, akkor a gipszet Moltofillal helyettesitsd (jobb lesz a keménység).
Más megoldás ami most nagyon modern, veszel egy flakon épitési habot (spray doboz, kb. 500-800 ml), ezzel felfulyhatod a hegyeidet (takarj le minden alagutat akár a fent emlitett papirgolyokkal is). Ovatosan fujd a habot, mert az kb. a 10-szeresére nö majd néhány perc alatt. Várj kb. 1 napot, és késsel, ráspollyal stb. végleges formára alakithatod a hegyeidet, amik ráadásul még nagyon könnyüek is. Ezután várj 1-2 hetet, és a felületet kenyd be elöször egy latex alapu földszinü festékkel, majd ha ez megszáradt, akkor keverj a festékhez gipszet, vagy moltofilt, amivel ki lehet "gittelni" a felületet, majd pedig erre ujbol egy réteg latexot vigyél fel, amire még száradás elött szord rá az alapot (fü, fürészpor, Woodland Scenic, Noch stb. alappor, söt sok helyen az utcai por a legjobb-leghüebb - és ráadásul semmibe sem kerül).
Ezután jönnek a növények, fák, stb.
A habbal nagyon ovatosan bányj mert nagyon ragad, és semmiröl sem lehet nyomtalanul eltüntetni, sineknek, váltoknak meg igenis árt.

Na üdv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanape.blog.hu/api/trackback/id/tr21133080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása